| 25 Aralık 2009, 21:39:05 |
|
|
 |
|
|
Gökalp ve Türkeş'ten 'Kürt Açılımı'...
Türkçülüğün Esasları'nın yazarı ve aslen Diyarbakır'lı olan Ziya GÖKALP; Diyarbakır'ın Doğu ve Güneydoğu vilayetlerimizin Türklükleri ile ilgili bilgiler verdikten sonra, ''Bununla beraber dedelerimin bir Kürt yahut Arap muhitinden geldiğini anlasaydım, yine Türk olduğuma hüküm vermekte tereddüt etmeyecektim. Çünkü milliyetin yalnız terbiyeye dayandığını da sosyal incelemelerle anlamıştım'' diyor. (Gökalp,Terbiyenin Sosyal ve Kültürel Temelleri,227) Yine GÖKALP; ''Kürtleri sevmeyen bir Türk varsa Türk değildir. Türkleri sevmeyen bir Kürt varsa Kürt değildir'' demiştir. (Z.Gökalp,Küçük Mecmua s.162 1. sayı Diyarbakır) Bu sözleri Alparslan TÜRKEŞ de sık sık tekrarlar ve 'Bizler ne kadar Türk isek, onlar da o kadar Türk'tür. Onlar ne kadar Kürt ise biz de o kadar Kürdüz' derdi. Her Allah'ın günü yeni bir 'Kürt Açılımı'ndan dem vuranların acaba Gökalp'in ve Türkeş'in bu sözlerinden haberleri varmıdır? Açılımsa alın size açılım: ''Kürdü sevmeyen Türk varsa Türk değildir. Türkü sevmeyen Kürt varsa Kürt değildir. Onlar ne kadar Kürtse, biz de o kadar Kürdüz. Biz ne kadar Türksek, onlarda o kadar Türktür'' görüş ve düşüncelerinden daha büyük bir açılım olabilir mi?
|
|
|
|
|
|
|
|
| 25 Aralık 2009, 22:18:22 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Etiket:
Google Words: Türkeş'ten 'Kürt Açılımı'... Dosyası, Türkeş'ten 'Kürt Açılımı'... Downloand ,
Türkeş'ten 'Kürt Açılımı'... Resimleri, Türkeş'ten 'Kürt Açılımı'... Hikayeleri , Türkeş'ten 'Kürt Açılımı'... Haberleri , Türkeş'ten 'Kürt Açılımı'... İndir , Türkeş'ten 'Kürt Açılımı'... Yükle ,
Türkeş'ten 'Kürt Açılımı'... Videosu , Türkeş'ten 'Kürt Açılımı'... Arşivi , Türkeş'ten 'Kürt Açılımı'... Şiiri , Türkeş'ten 'Kürt Açılımı'... Sözleri , Türkeş'ten 'Kürt Açılımı'... Nickleri , Türkeş'ten 'Kürt Açılımı'... Yazıları ,
|
|
Dost Siteler -Link Değişimi |
| Yasal Uyarı |
|
Sitemizde yer alan konular üyelerimiz tarafından açılmaktadır. Bu konular zaman zaman yönetim tarafından takip edilsede gözden kaçabilen telif hakkı olan veya mahkeme kararı çıkmış konular yer alabilir. Bu tür konuları bize reis@ulkucutavir.com email adresine bildirebilirsiniz, şikayetiniz incelendikten sonra en kısa sürede gereken yapılacaktır.
- Report Abuse, Harassment, Scamming, Hacking, Warez, Crack, Divx, Mp3 or any Illegal Activity to reis@ulkucutavir.com
|
Yükleniyor...
| | | | |