| 19 Ocak 2009, 02:31:29 |
|
|
 |
|
|
ATATÜRK'ÜN SÖZLERİ
-Şuna kani olmak lazımdır ki, dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir.
- Ey Kahraman Türk Kadını sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın.
- Kadın denilen varlık bizatihi yüksek bir varlıktır, onun yoksulluğu olmaz. Kadına yoksul demek onun bağrından kopup gelen bütün beşeriyetin yoksulluğu demektir.
- Kadınlarımız, eğer milletin hakiki anası olmak istiyorlarsa erkeklerimizden ziyade münevver ve faziletkâr olmaya çalışmalıdırlar.
-Kadınların umumi ve hususi vazifelerinin başında validelik vazifeleri vardır.
- Milletin membaı, hayat-ı içtimaiyenin esası olan kadın ancak faziletkâr olursa vazifesini ifa edebilir.
- Büyük muvaffakiyetler kıymetli anaların yetiştirdikleri evlatlar sayesinde olmuştur.
-Kadınlık meselesinde şekil ve kıyafet ikinci derecedir. Asıl mücadele sahası, asıl muzaffer olunması lazım gelen saha nur ile, irfan ile fazilet-i hakikiye ile tezeyyün ve tecehhüz etmektir.
- Dünyada hiçbir milletin kadını "Ben Anadolu kadınından daha fazla çalıştım, milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu kadım kadar hizmet gösterdim" diyemez.
ALPARSLAN TÜRKEŞ'İN SÖZLERİ
- Kadın, kadınlık vazifesinden uzaklaştığı dakikada mensup olduğu cemiyet yok olmaya başlıyor demektir.
-Kadın olsun, erkek olsun şahsi ve ailevi masraflarını gelirleri ile denk tutmalıdırlar.
-Millet İşleri ve milli mefkure meselesinde; kadın, kocasını daima ileriye doğru sürmeli ve cesurca, fedakarca harekete teşvik etmelidir.
DR: DEVLET BAHÇELİ'NİN SÖZLERİ
-Milliyetçi Hareket Partisi, kadınlarımızın partilerin her kademesinde yer almasını, siyasi sürecin her alanına aktif ve yoğun olarak katılmasını savunmaktır.
-İnşallah, siyasi hayatımız çok yakında kadınlarımızın daha çok zerafet, incelik ve zenginlik katacağına inandığım güzel günlerine kavuşacaktır.
-Kadınıyla, erkeğiyle her insan, Yüce Yaradan'ın ayrım yapılmaz birer emanetidir.
ZİYA GÖKALP
-Bizde kadınlar iyi tahsil göremedikleri için aile yükselemiyor. Aile yükselemeyince millet geri kalıyor. O halde terakkinin başı kadın terbiyesidir. Kadınların iyi yetişmesidir. Kızların iyi terbiye edilmesi bir milleti yeniden ihya edebilir. Çünkü; iyi kadın, iyi aileyi vücuda getirir, iyi aileden de iyi bir millet doğar.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Etiket:
Google Words: Türk Kadini Hakkinda Sözler Dosyası, Türk Kadini Hakkinda Sözler Downloand ,
Türk Kadini Hakkinda Sözler Resimleri, Türk Kadini Hakkinda Sözler Hikayeleri , Türk Kadini Hakkinda Sözler Haberleri , Türk Kadini Hakkinda Sözler İndir , Türk Kadini Hakkinda Sözler Yükle ,
Türk Kadini Hakkinda Sözler Videosu , Türk Kadini Hakkinda Sözler Arşivi , Türk Kadini Hakkinda Sözler Şiiri , Türk Kadini Hakkinda Sözler Sözleri , Türk Kadini Hakkinda Sözler Nickleri , Türk Kadini Hakkinda Sözler Yazıları ,
|

|
Dost Siteler -Link Değişimi |
| Yasal Uyarı |
|
Sitemizde yer alan konular üyelerimiz tarafından açılmaktadır. Bu konular zaman zaman yönetim tarafından takip edilsede gözden kaçabilen telif hakkı olan veya mahkeme kararı çıkmış konular yer alabilir. Bu tür konuları bize reis@ulkucutavir.com email adresine bildirebilirsiniz, şikayetiniz incelendikten sonra en kısa sürede gereken yapılacaktır.
- Report Abuse, Harassment, Scamming, Hacking, Warez, Crack, Divx, Mp3 or any Illegal Activity to reis@ulkucutavir.com
|
Yükleniyor...
| | | |