|
|
 |
|
|
TBMM'de BEŞ MiLLETVEKİLİ VAR...ALLAH'a DEĞİL BANA KULLUK YAP DİYENLER Velican ODUNCU'nun Aziz Hatırası İçin...
ADIM ŞEVKET CAN ÖZBAY MEMLEKETİM ÇORUM BEN DÜŞÜNCEMİ SÖYLEYİM SİZ YAPIN YORUM…
ANAYASA PAKETİ ÇÜRÜK YUMURTA SEPETİ
TBMM ‘ de Recep Tayyip ERDOĞAN’ ı devlet başkanı yapmak, yine bu muhteremle birlikte Abdullah GÜL ve kuyruğunda tenekesi tıngırdayan 100 küsur Ak Parti Vekilini aklamak; korkulu rüyaları olan Hakimler Savcılar Yüksek Kurulunu ile Anayasa Mahkemesini haklamak için yoksulluk ve işsizlikten kıvrım kıvrım kıvranan, ve çaresizlikten denize düşenin yılana sarıldığı gibi tefeci teşkilatlarının yani bankaların kredi borcu batağına saplanan, çırpındıkça daha da batan milletimin sanki başka derdi ve konusu yokmuş gibi ortaya bir Anayasa Paketi çıkardılar.
TBMM’ de ki konuşmaları, küfürleşmeleri, kavgaları, uyuyan uykucuların horlamalarını, koyun kaval dinler gibi Recep Tayyip’ i dinlerken gözyaşı döküp zırlamalarını üzüntü ve ibretle izledik Kabul edenler… etmeyenler... parmaklar kalkıyor… kabul edilmiştir… deniyor, oylamaya geçiliyor ve Ak Partililerin kendi sırtlarını peklemek, yetkilerine yetki eklemek için çoğunluğu yolsuzluk şaibesi altındaki üyelerinin oyları ile maddeler meclisten bir bir geçiyor. Ak Partililer kendileri çalıp, kendileri oynuyor. Öteki partilerin son derece silik, zayıf ve etkisiz üyeleri de laf ola beri gele cinsinden konuşmalar yapıp, asacağız, keseceğiz, uzaya gitseniz peşinizden koşacağız vs. sözlerle avunup, , kendileri söylüyor, kendileri dinliyor.
Milletten hiç utanıp, sıkılmadan ve sanki milletle alay edercesine Referandum diye milletin karşısına çıkacaklar.
Referandum, yasama organının kararı ile yapılır. Yasama organı da 550 milletvekilinden oluşur. Hem Referandum hem de diğer kanunlar, milletin seçtiği, milletin kendisine vekil tayin ettiği milletvekillerinin hür ve serbest iradeye dayalı çalışmalarıyla vücut bulur.
TBMM’ de Büyük Türk Milletinin seçtiği ve vekil tayin ettiği kaç millet vekili var ?.. Cevabı gayet basit 1. Recep Tayyip ERDOĞAN, 2. Deniz BAYKAL, 3. Devlet BAHÇELİ, 4. Abdullah ÖCALAN, 5. Kamer GENÇ. Bana göre TBMM’ de 550 değil sadece 5 milletvekili var. Diğerleri kimin vekili? Diğerleri ERDOĞAN’ ın, BAYKAL’ ın, BAHÇELİ’ nin, APO’ nun vekilleri… Siyasi Partilerin genel başkanlarının her biri birer padişah. Padişahların veya Parti Diktatörlerinin yani genel başkanların kendi partilerinde millet vekili listesi yaparken ölçülerine?... 1- Allah’ a değil, kendilerine kulluk edecek, genel başkanlarını asla tenkit etmeyecek, soru sormayacak, yorum yapmayacak, kurultaylarda yine genel başkanı seçecek 2- Genel başkanın tüm emirlerine kayıtsız şartsız boyun eğecek 3- Mahalli seçimlerde seçimi kazanacak güçlü adayları değil, genel başkanların emrettiği kaybetmeye mahkum zayıf adayları destekleyecek 4- Genel başkanların korktuğu, çekindiği, hoşlanmadığı insanlarla selamı sabahı kesecek, onların konferanslarını, konserlerini ve her tür çalışmalarını sabote edecek 5- Parti genel merkezine maddi katkıda bulunacak. Nasıl servet edindiği hiç araştırılmayacak ama genel başkanın listeye koyacağı adaylar mutlaka zengin olacak… vs. vs…
Bu işin böyle olduğunu, milletin meclise kendi vekilini gönderemediğini, milletvekiliyiz diye ortalıkta dolaşan vekillerin milletvekili değil, şunun bunun vekili olduğunu, benim köyün çobanı dahi çok iyi biliyor. Sıkıysa bir bölücü çıkıp, Apo’ nun izni olmadan Barış Demokrasi Partisinden aday olsun. Bu kesinlikle mümkün değildir. Nitekim TBMM’ de ki BPD’ liler ( yani PKK’lılar ) ağızlarını Sayın Öcalan’la açıp, Sayın Öcalan’ la kapatıyorlar. Milletvekillerine bak, hizaya gel... CHP vekilleri BAYKAL’ ın, MHP vekilleri ise BAHÇELİ’ nin emirleri ile oturup, kalkıyorlar, parmak kaldırıp indiriyor ve ne kadar Sadık Kullar olduklarını göstermek için genel başkanların gözüne bakıyorlar. Genel başkanları kalktıkça, oturdukça, konuştukça şak şak şak, otuziki uşak… Sıkıysa genel başkanlarının izni olmadan tek kelime konuşup, tek adım atsınlar. Nerde o yürek? Anında genel başkanları tarafından partiden ve bir sonraki milletvekili Listesinden dışlanırlar. Bunu iyi bildikleri için sadece genel başkanlarından hoşlanırlar. Bağımsız Kamer GENÇ’ e ise her konuşmasında sövüyor, hakaret ediyor, üstüne yürüyorlar. Ak Partinin vekillerinin durumu daha da berbat. Yağcılıktan ne yapacaklarını iyice şaşırdılar. Recep TAYYİP için padişahlığı da az bulup peygamberimiz demeye başladılar. Bakalım bundan sonraki aşamada ne diyecekler.
Anayasa paketinde dokunulmazlıkların kaldırılması var mı? Yok. Seçim barajının hiç değilse %5’ e indirilmesi? Yok. Siyasi Partiler Kanunu ve Seçim Kanunu değiştirilerek, padişahlığa ve genel başkan diktasına son verip, iki dereceli seçimle milletin kendi vekilini kendisinin seçmesine ve böylece demokrasiye geçmesine dair bir şey var mı? Yok. Yoksulluğa, işsizliğe, memur ve işçi maaşlarına, gübre ve mazot fiyatlarına, et, süt, balık ve tavuk üretiminin desteklenmesine, özel orta dereceli okullar ve özel yüksek okullardaki ve dershanelerdeki vurguna bir çare var mı? Yok, yok, yok… Peki ne var ?.. Anayasa mahkemesi AKP’ nin istediği gibi yapılansın, HSYK AKP’ nin güdümüne girsin, 12 Eylül darbecileri otuz küsur sene sonra yargılansın, YAŞ kararına yargı yolu açılsın, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi ve Askeri Yargıtay kaldırılsın, Genel Kurmay Başkanları ve Kuvvet Komutanları yargılansın vs. vs. Bir milletin dertlerine bakın, birde Şu Anayasa Paketine ( Daha doğrusu RTE paketine) Bunların işi gücü dokunulmazlık hırkasıyla çalım satmak, yargıya ve orduya çamur atmak. Atın bakalım atabildiğiniz kadar, satın bakalım satabildiğiniz kadar. Çok fazla şımarıp azdınız. Benden söylemesi, azgınlık sonun alametidir. Sizin de sonunuz geliyor. Karşınıza doğru dürüst adamlar çıktığında ve iktidardan tepe üstü düştüğünüzde, sizi ben bile kurtaramam…
Bakın bu beş vekille meclisten geçen Anayasa Paketine, referandumda atın gitsin bu paketi çöp sepetine. Genel başkanları konuşurken gözyaşı döküp zırıl zırıl ağlayan, mecliste uykuya dalıp, horul horul horlayan şunun bunun vekillerinin paketlerine vurun tekmeyi gitsin. Uzun lafın kısası;
Anayasa Paketi, çürük yumurta sepeti… 18.04.2010
|