| 06 Ağustos 2008, 00:00:56 |
|
|
 |
|
|
Etrafımda bir çok güçlü, yalnız ve vazgeçmiş kadın görüyorum. Neydi bunları vazgeçiren, vazgeçilmezi oynayıp yalnız kalmak mı diye sordum kendime, hayır değildi. Güçlü, onurlu, yenilmez ve mağrur olmak her kadının harcı değildir çünkü. Güçlendikçe onurlarına daha bir düştü bu kadınlar, yenilmeyi ve vazgeçmeyi kendilerine olan saygıyla eşdeğer tuttular hep. Saygıyla sevginin yok olduğu şu dünyada kadın olmak gerçekten zordu çünkü. Bu kadınlar dediler ki, ben savaşların olduğu, çocuğumun geleceğinden endişe duyacağım, küresel ısınmayla savaşan, susuz ve sevgisiz bir dünyaya çocuk getirmek istemiyorum. BU kadınları kimseler anlamadı, gülüp geçtiler bu düşüncelere, dün gülenler bugün susuzlukla, sevgisizlikle savaşmakta. Yalnızlığı seçmekte haklıydılar, çünkü sevgiye dair inançları kalmayan kadınlardı bunlar. Eskiden dost meclisleri vardı, şimdi dizi meclisleri var. Çocukluğumun en güzel hatıralarından biri bisikletimle dizimi parçalanmadık yeri kalmayana kadar yaralayıp bisikletimin arkasına ilk yardım çantası koymam, yani vazgeçmemem. Ben kolay vazgeçecek bir kadın değilim çünkü. Anadolu da kadın olmak zordur derler hep, ben tam tersini düşünüyorum büyükşehirin stresinde kaybolan bir ayağı anadoluda bir kadın olarak. Anadoludaki kadının erkeği de güçlüdür kadını da. Bakmayın siz anadoluda kadın dayak yer diyenlere. Asıl şiddet büyükşehirde, yapılan istatistikler şiddete maruz kalan kadınların %80’ninin büyükşehirde yaşadığını ve okuyan, çalışan kadın olduğunu gösterir. Kadın olmak zaten zordur hele hele büyükşehirde daha bir zor sanki. Anadoludaki kadının elleri nasırlıdır, şehirdeki kadının kalpleri, anadoludaki kadın şehidine ağlar, şehirdeki kadın terk eden kocasına. Anadoludaki kadının davası ekmek davasıdır, şehirdekinin ekmek makinası. Makinalara bağlı kaplerimizi bilmeden biz şehirde kaybolan kadınlara imrenirler, oysa bilmezler ki kadın olmak anadoluda güzeldir. Elleri nasırlı gerçek hanımefendi onlardırlardır da haberleri yoktur. Kadın oldukları hissettirilir onlara, erkekleri güçlüdür çünkü. Oysa şehirli kadın güçlü olmaya çalıştıkça güçsüzleşir ve yalnız kalır. Çünkü bildikçe dilleri uzar ve dırdırcı olurlar. Oysa köydeki kadına sorar erkek “bu sene ne ekelim hanım” diye. Yani ekmeğini çıkarırken kadınına danışır. Buna bir örnek de kendi yaşamımdan vermek isterim. Rahmetli babanneme danışırmış köylüler düğün dernek kurulurken, kaç kilo dövme alalım şerif bacı diye, bu yahniye kaç kilo et konur şerif bacı. Yani şerif bacı bir nevi köyün düğün, cenaze işlerine bakan şirketin patronuymuş sanki. Şehirdeki kadın bunları 10 senedir yaparken şerif bacı senelerce yapmış bunu. Güçlü kadındı vesselam. Ceket bile dokurmuş, kaç kilo yün gidicek hesabını da okuma yazması olmadan hesap makinasız yaparmış. Ben şimdi nasıl derim şerif bacı değil ben güçlüyüm diye. Olanla yetinenler, olmayana ağlayanlardan daha mutludurlar. Şehirdeki ile köydekinin farkı budur işte. Şehirdeki kızını verirken banka cüzdanına, köydeki ağzının kuranlı olmasına bakar. Bu yüzdendir mutlu, güçlü ve mağrur kadınlar anadoludadır. Kadın korunur mesela anadoluda, feministler hemen karşı çıkar kadın aciz mi ki korunsun, değerli şeyler korumaya alınır oysaki. Velhasıl anadoluda kadın olmak onurdur onur...
|
|
|
|
|
|
|
|
| 06 Ağustos 2008, 01:50:06 |
|
|
ELİNE SAĞLIK BOZO KARDEŞ GÜZEL Bİ ALINTI YAZAN TÜM DUYGULARINI YANSITMIŞ YAZISINA ANLAŞILAN ŞEHİR HAYATI YORMUŞ ONU.
|
|
|
|
|
|
|
|
| 06 Ağustos 2008, 21:56:31 |
|
|
Evet kendini saf-masumca ifade etmiş. bnece önemli olan kendini ifade edip bulunduğu şartları kabullenebilmiş. Hala kabullenemeyenlerde varki sonu yok bunun. Yazık...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Etiket:
Google Words: Elleri ve Kalpleri nasırlı kadınlar Dosyası, Elleri ve Kalpleri nasırlı kadınlar Downloand ,
Elleri ve Kalpleri nasırlı kadınlar Resimleri, Elleri ve Kalpleri nasırlı kadınlar Hikayeleri , Elleri ve Kalpleri nasırlı kadınlar Haberleri , Elleri ve Kalpleri nasırlı kadınlar İndir , Elleri ve Kalpleri nasırlı kadınlar Yükle ,
Elleri ve Kalpleri nasırlı kadınlar Videosu , Elleri ve Kalpleri nasırlı kadınlar Arşivi , Elleri ve Kalpleri nasırlı kadınlar Şiiri , Elleri ve Kalpleri nasırlı kadınlar Sözleri , Elleri ve Kalpleri nasırlı kadınlar Nickleri , Elleri ve Kalpleri nasırlı kadınlar Yazıları ,
|

|
Dost Siteler -Link Değişimi |
| Yasal Uyarı |
|
Sitemizde yer alan konular üyelerimiz tarafından açılmaktadır. Bu konular zaman zaman yönetim tarafından takip edilsede gözden kaçabilen telif hakkı olan veya mahkeme kararı çıkmış konular yer alabilir. Bu tür konuları bize reis@ulkucutavir.com email adresine bildirebilirsiniz, şikayetiniz incelendikten sonra en kısa sürede gereken yapılacaktır.
- Report Abuse, Harassment, Scamming, Hacking, Warez, Crack, Divx, Mp3 or any Illegal Activity to reis@ulkucutavir.com
|
Yükleniyor...
| | | | | |